Čistila za dom, katera si lahko naredi vsak sam doma!

Obstaja veliko poceni, enostavnih in zelo ekološko prijaznih načinov, kako si lahko sami naredimo domača čistilna sredstva, torej, zakaj jih ne bi začeli uporabljati že sedaj? Za vas smo pripravili seznam zelo uporabnih nadomestkov za čiščenje doma, med katerimi nekatera verjetno že poznate, spet druga vam bodo mogoče dala nove inovativne ideje za čiščenje vašega doma v prihodnosti.Čiščenje

  1. Pecilni prašek: čisti, osveži in mehča vodo
  2. Milo: je biološko razgradljivo in očisti ogromno stvari v vašem domu.
  3. Limona: ena izmed najmočnejših naravnih kislin in je učinkovita za uničevanje zelo veliko bakterij, ki se nahajajo v naših domovih.
  4. Borax (natrijev borat): čisti, osveži, dezinficira, mehča vodo, uporaben za čiščenje tapet in sten.
  5. Kis: odstranjevanje maščob, odstranjuje plesen, odstranjuje smrad.
  6. Pralni prašek: odstranjuje maščobe, mehča vodo, čisti stene, čisti, ploščice, čisti kopalniške kadi. Bodite previdni saj lahko draži sluznice, nikar ne uporabljajte na aluminiju.
  7. Alkohol: je odlično razkužilo.
  8. Koruzni škrob: se lahko uporablja za čiščenje oken, za poliranje pohištva, za čiščenje preprog.

Sedaj pa le dobro preiščite svoje omare, odprite hladilnik in se naslednjega čiščenja lotite na naravi prijazen način, ki bo tudi zelo ugoden za vašo denarnico.

Če kljub vsemu želite v svoj dom pripeljati kakšen nov in tehnološko dovršen izdelek za čiščenje, si lahko preko spleta naročite številne in zanimive izdelke za čiščenje, ki vas ravno tako ne bodo pustili na cedilu. V kolikor se vi želite razvajati medtem ko nekdo drug namesto vas dela, si lahko privoščite Robotski sesalec Rumbot.

 

Deli in razveseli!