Moja nova raztegljiva cev za zalivanje vrta

Nujno sem potrebovala novo cev za zalivanje vrta. Stara se mi je poškodovala. Poklicala sem preko telefona in jo naročila. Naslednji dan je bila že pri meni. Res je ne morem prehvaliti. Kako čudovita cev za zalivanje vrta. Takšne živahne barve. Tako gibljiva, mehka. Zelo je priročna. Zložena je čisto majhna, ko pa po njej spustim vodo doseže svojo polno dolžino. Ko pipo zaprem se v nekaj trenutkih zopet pospravi v svojo prvotno lego.

Raztegljiva cevV paketu nisem dobila le cev za zalivanje vrta ampak tudi prilegajočo šobo. Prijazni trgovec na drugi strani telefona mi je razložil, da če mi bo ta cev prekratka, lahko pri njih naročim kakšno drugo, ki jo le priključim na to mojo cev.

Ker sem starejša, nisem več tako spretna. Zato mi je stara cev za zalivanje vrta predstavljala precejšnjo oviro pri skrbi za moj vrtiček. Težko sem jo razpelala kakor bi jo mogla. Ko sem med zalivanjem hodila sem in tja, se mi je preščipnila, zatikala. Zaradi sonca in vetra mi je tudi hitro preperela. Najhujše je bilo, ko sem jo pospravljala, cela sem se pošpricala in umazala. Nikoli nisem vedela, kam bi jo potisnila, saj mi je bila vsepovsod v napoto in vedno se je razpelala po celem prostoru.

Sedaj sem res vesela, da imamo takšno cev. Naročila sem jo na Vrtickar.com, kjer bom naročila še več stvari, ki jih potrebujem za svoj vrt. Morda pridem še po kakšno cev za zalivanje vrta.

Priskrbite si svojo alu lestev za bolj urejeno okolico

Vsak pravi mojster ima svojo alu lestev. Res da nima vsak mojster ravno prostora, da bi jo lahko primerno hranil. Te težave ne boste imeli s to lestvijo, saj jo lahko zložite na takšne mere, za katere boste našli prostor. Za slab meter širine, in malo več dolžine boste v garaži, na podstrešju ali v vrtni uti zlahka našli prostor.

Alu lestevIn zakaj je še ta alu lestev tako super? Zato ker si jo lahko popolnoma prilagodite glede na uporabo. Potrebujete le delovno površino ali manjši podest; dva kraka bosta noge in tretji bo prečno omogočal odlagalno ali pohodno površino. Tudi A lestev ne boste več potrebovali, saj lahko to alu lestev sestavite v a lestev. Seveda pa jo lahko uporabljate za doseganje višjih točk in jo sestavite le v podolžno lestev.

Ta lestev ima poskrbljeno tudi za varnost, saj posebna držala na obeh straneh nogic preprečujejo zdrs lestve. Prav tako so stopničke oblikovane tako, da preprečijo zdrs med plezanjem. Naj vas pa nikar ne skrbi, kako jo boste sestavljali, razstavljali, preoblikovali in prenašali. Ker je lestev narejena iz lahkega in super trpežnega alu materiala, je popolnoma lahka za prenašanje in dovolj močna, da bo prenesla visoke nosilnosti. Alu lestve kljubujejo tudi letom in vremenskim neprilikam. Preprosto potrebujete jo.

Aluminijasta ograja

Alu balkonska ograjaKaj izbrati, alu ali klasično kovinsko ograjo ? To vprašanje se vedno pojavi pri gradnji balkonov, stopnišč ter ostalih objektov, na katere želimo postaviti ograjo. Za modele in obliko ograje ima domišljija lahko prosto pot, glede izbire pravega materiala pa je dobro prej premisliti.

V tem zapisu si bomo na kratko ogledali prednosti, ki jih nudi alu ograja v primerjavi z ograjami iz drugih materialov. Prva prednost, ki velikokrat precej vpliva na izbiro ograje, je seveda cena. Alu ograje istih dolžin, kot ograje iz drugih materialov, so praviloma cenejše.

Aluminij je, kot vemo, precej lažji in zato tudi cenejši, kot jeklo ali železo. Teža aluminija istega volumna je eno tretjino teže jekla, njegova moč – nosilnost, pa je povsem enaka. Ker je material lažji to predstavlja tudi cenejšo montažo. Seveda je posledično tudi njegovo vzdrževanje precej cenejše v primerjavi z drugimi materiali. Alu ograja ne izgubi jakosti barve in jo ni treba prebarvati vsakih nekaj let, kot je to običaj za železne in jeklene ograje.

Aluminij je odporen material in v primerjavi z železom ne rjavi ali spreminja barve in tudi ne zbledi. Strokovnjaki so ocenili, da je za razpad aluminija potrebnih deset tisoč let ! Po namestitvi alu ograje ni več potrebe po njeni zamenjavi, sama funkcionalnost se teoretično ne bo spremenila deset tisoč let. Ograje iz aluminija nudijo tudi večjo varnost, saj je aluminij težje prerezati kot les ali železo.

Kriteriji pri postavitvi ograje ostajajo še vedno isti, torej kvaliteta, estetika in varnost. Aluminijaste ograje se v teh kriterijih uvrščajo najvišje. So kvalitetne, obstojnejše, estetske – ker ne spreminjajo barve in izgleda, ter tudi cenejše za nakup in samo vzdrževanje. Odločitev je prav zato sila preprosta. Alu ograja bo dolgoročno gledano cenejša, estetsko lepša skozi čas in njena funkcionalnost bo povsem enaka, kot jo ima železna ali jeklena ograja.

mn-ograje.si