Izvirno darilo za rojstni dan

Darilo za rojstni danPrejšnji teden sem imel rojstni dan in prijateljica mi je prinesla prav posebno darilo – komplet za pripravo kitajske hrane. Sicer ga nisem videl še v nobeni trgovini, menda pa ga je kupila po internetu v eni izmed naših spletnih trgovin z darili. V kompletu so bile različne omake, riž, bambus (v konzervi), ingver in čili (oboje v prahu), vse skupaj pa zapakirano v bambusovo skledo, priložene so bile tudi kitajske palčke in knjiga z recepti. Vse skupaj je bilo ovito s celofanom.

Darilo je bilo res izvirno in uporabno. S prijateljico sva namreč darilo takoj odvila in pričela pripravljati eno izmed jedi. Dobro, da se imel ravno nekaj malega piščančjih prsi v hladilniku, drugega pa tako nisva rabila, saj je bilo vse že v darilnem paketu.

Ob tem sem pomislil, da je zanimivo, da je to eno izmed redkih daril, na katerem ni bilo napisano »Made in China« v bistvu pa gre za kitajski komplet.

Jed je s pomočjo sestavin iz darila zelo dobro uspela in ker zelo rad kuham bom verjetno sestavine kar hitro porabil, knjiga in bambusova skleda pa mi bosta ostala za spomin. Skledo sedaj že uporabljam za sadje. Med kuhanjem je prijateljica v knjigo zapisala še posvetilo. S tem darilom me je želela spomniti na najino popotovanje po jugovzhodni Aziji, zato sva po obedu ponovno obujala spomine ob gledanju fotografij in video posnetkov.

V glavnem super darilo, čeprav se sprašujem, kaj bi bilo v kompletu, če bi se podala na potovanje po katerem drugem kontinentu? Mogoče izvem naslednje leto, saj greva spomladi v Mehiko.

Deli in razveseli!