Kako shujšati v boke

Shujšati v boke je lahko zahtevno, če ne veste, kako se tega lotiti na pravi način. Boki so namreč problematični iz dveh razlogov: na tem predelu se, še posebej pri ženskah, rada nabira maščoba, prav tako pa se na bokih pogosto pojavi celulit, kar tudi predstavlja težavo le ženskam. Kako torej shujšati v boke tako, da ne bodo ti le ožji, pač pa tudi bolj gladki? S pravilno prehrano in redno telesno vadbo.

Kako shujšati v boke s telovadbo?

Shujšaj v bokeBoki (zadnjica) so zgrajeni tako iz maščob, kot tudi iz mišic, zato se hujšanja v tem predelu lahko lotimo tako, da poskušamo okrepiti največjo mišico v našem telesu. Za večjo učinkovitost vsake vadbe za mišice se je dobro najprej lotiti aerobnih vaj, kot sta tek ali kolesarjenje. Že s takšnimi vajami lahko shujšamo v predel bokov, hkrati pa telesne mišice pripravimo na večje napore.

Kot učinkovite za hujšanje v predel bokov so se izkazale tudi vaje, ki krepijo spodnje trebušne mišice. Trebušnjaki in počepi (lahko tudi z utežmi) so torej odlični za manjšanje obsega bokov. Če vam dopušča čas, je za hitrejše hujšanje v boke zelo priporočljivo obiskovati organizirane vadbe (izberete lahko vse od joge do bolj poskočne aerobike) in fitness.

Kako se prehranjevati, če želim shujšati v boke?

Hujšanje v bokeKer je v boke relativno težko shujšati, sama prehrana pri tem ne bo dovolj. A kljub temu je sprememba prehranjevalnih navad nujna. Tako za zmanjšanje opaznosti celulita, kot tudi za samo hujšanje v boke, je nujno, da se odpovemo sladkarijam, nezdravim maščobam in začnemo piti dovolj velike količine vode.

Deli in razveseli!