Kakovostna oprema doma za prijetno bivanje

Nakup opreme za stanovanje je vsekakor velik finančni zalogaj – običajno po obsežni prenovi ali celo po nakupu novega stanovanja, ki dodobra sprazni družinski proračun, potrebujemo še ogromno kepo denarja za pohištvo in belo tehniko. Kljub dolgoletnemu varčevanju in pripravah na podvig prenove, ter kljub vsem kreditom na banki, limitom na karticah in ostalih oblikah zadolževanja, le malokdo z lahkoto opremi stanovanje z novim pohištvom.

kuhinja

Prav zato so razne ponudbe pohištva po smešno nizkih, ki ga zaledimo v letakih velikih trgovcev s pohištvom, zares privlačne in delujejo kot super rešitev za našo zagato. Na žalost se takšne sanjske ponudbe običajno hitro razblinijo – v nekaterih primerih že ob obisku trgovine, ko preiskusimo oglaševano sedežno garnituro za dve evrska stotaka in ugotovimo, da bo mogoče udobneje sedeti na tleh, ali pa nam trgovec pojasni, da je oglaševana cena za osnovno različico, ki je praktično neuporabna, doplačila pa nanesejo na pravo bogastvo. V drugih primerih je na prvi pogled pohištvo dovolj kakovostno, da se za nakup odločimo, trenutek resnice pa pride pri montaži, ko pohištvo nikakor ne stoji tako, kot bi moralo, ali pa po nekaj mesecih uporabe, ko začnejo odpadati vratca, se polomijo ročaji itd.

Zaradi zgoraj naštetih razlogov je mogoče bolje, da z zamenjavo pohištva počakamo kakšen mesec dlje in tako privarčujemo nekaj dodatnih evrov, s katerimi nato kupimo bolj kakovostno pohištvo. Seveda tako kot pri nizki ceni tudi pri kakovosti ne smemo iti v skrajnosti, saj pogosto pri zares dragem pohištvu plačamo le blagovno znamko.

Če pa smo tik pred vselitvijo v novo stanovanje, v katerem ni prav ničesar, pa lahko z malo kratkoročnega odrekanja dosežemo dolgoročno udobje v domu – namesto nakupa cenene sedežne garniture jo za nekaj časa nadomestimo s stoli za kampiranje, ki se nam drugače celo zimo tako ali tako valjajo po kleti. Namesto cenene postelje in vzmetnice raje nekaj tednov spimo na napihljivi blazini, nato pa si z privarčevanim denarjem kupimo kakovostno posteljo z dobro vzmetnico, na kateri si bomo kar nekaj let zares dobro odpočili.

Deli in razveseli!