Letalski prevozi iz Slovenije

Slovenija je relativno majhna država, ki pa se lahko pohvali s tremi mednarodnimi letališči in kopico manjših letališč ali vzletišč. Problem pa je v tem, da naša država žal ni najbolj priljubljena med letalskimi prevozniki, zato kljub zadovoljivi infrastrukturi (steza ljubljanskega letališča je daljša od stez letališč v Trstu, Zagrebu, Gradcu …) nimamo veliko povezav za potovanje v druge države. Na voljo so sicer letalske karte za potovanja v nekatere zanimive evropske države, zato bodo poleti iz Slovenije kot nalašč za tiste manj zahtevne turiste, za pestrejšo izbiro destinacij pa bo potrebno najprej potovati do drugih letališč.

Letalski prevoziIz Ljubljane bomo lahko poleteli do bližnjih evropskih držav, kamor vozi slovenski prevoznik Adria. Poleg Avstrije, Nemčije in balkanskih držav so med zanimivejšimi destinacijami Nizozemska, Anglija, Španija pa tudi Izrael. Priljubljeni izbiri za izlet z ljubljanskega letališča sta tudi nizkocenovni družbi WizzAir in EasyJet, ki nudita lete do Londona in Bruslja. Letalske karte so pri teh prevoznikih zelo ugodne, saj je možno že za nekaj deset evrov uživati v povratnem letu.

Večina letalskega potniškega prometa v Sloveniji se pretaka preko ljubljanskega letališča, ostala pa služijo za prevažanje tovora in za potrebe splošne aviacije, torej panoramske lete manjših letal in podobno. Tudi takšen način prevoza je lahko udoben in ugoden, na primer letalski prevozi s portoroškega letališča na hrvaško obalo.

Skoraj vse svetovne destinacije na svetu pa so nam na dlani, če se odločimo za potovanje z bližjih večjih letališč. Pestrejšo ponudbo lahko pričakujemo že v bližnjih letališčih, na primer v Zagrebu, Trstu ali Gradcu, še več destinacij pa ponujajo Benetke, München, Milan, Frankfurt … Pri letih s teh letališč lahko letalske karte kupimo kar preko spleta, nato pa si uredimo še prevoz do letališča. Seveda lahko kupimo letalske karte za povezane lete med različnimi letališči, a pri tem moramo biti še bolj pozorni na to, da res najdemo najboljšo ponudbo.

Poiščite svoj ugoden letalski prevoz iz Slovenije na http://poceniletalskekarte.si