Potrebujete pomoč pri izbiri spletnega gostovanja?

spletno gostovanjeBrez skrbi, niste edini, ki mu je to področje neznanka in se nikakor ne znajdete pri izbiri pravega paketa ali celo ponudnika. Vsekakor velja, da je to področje tehnologije dosti napredno in strokovno naravnano, tako da se tudi stari mački spleta in s spletom povezane tehnologije ne znajdejo najbolj in velikokrat potrebujejo pomoč (čeprav tega zagotovo ne bodo priznali).

Težave nastanejo, če si pred nakupom pregledate različne ponudnike spletnega gostovanja, ki ponujajo izjemno raznolike pakete in enostavno zmedejo uporabnika. Vsekakor je pregled pred nakupom izjemno pomemben in ga nikakor ne smete izpustiti, le prej se morate pozanimati, na katere malenkosti in podrobnosti morate paziti.

Domači trg ponuja veliko število ponudnikov gostovanja, a le nekateri ponujajo dejansko dobre storitve, ki so vredne svojega denarja in ne zavajajo svojih potencialnih kupcev. Pozorni morate biti na različne omejitve na paketih in pa seveda ceno le teh, čeprav cena nikakor ne sme biti prvo merilo za odločitev pri nakupu. Pri tej storitvi velja, da koliko boste plačali, toliko boste dejansko dobili, kar vsekakor ni priporočljivo, če imate spletno stran, ki mora biti vedno dosegljiva in z njo generirate svoj prihodek. Že najmanjši izpad vas lahko potem stane toliko, kot bi vas stalo nekaj letno gostovanje in boste potem kar na veliki zgubi. Še posebej to velja za različne spletne trgovine, ki v primeru nedosegljivosti izgubijo kar nekaj potencialnih kupcev in pa seveda izgubijo na zaupanju.

Trenutno so v razmahu tudi priljubljene platforme za izdelavo spletnih mest (joomla, wordpress, drupal,…), ki za delovanje potrebujejo tudi mysql bazo, tako da vsekakor pred nakupom preverite, če vaš ponudnik omogoča inštalacijo le teh. Vsekakor preverite tudi omejitev porabe prostora in pa prometa, da ne boste potem omejeni za vsak manjši naval obiskovalcev.

Najlažje preverite profesionalnost ponudnika, če ga enostavno pokličete ali pošljete email in iz prve roke preverite odzivnost in prijaznost storitve. Če boste naleteli na počasen odziv ali neprijaznost pri pomoči, enostavno probajte naslednjega, ker boste slej kot prej potrebovali kakšno manjšo pomoč.

Deli in razveseli!