Različni smoothie napitki, zdravje za vse

Smoothie napitkiSmoothie napitki so okusni, zdravi, polni hranljivih snovi in hkrati tudi možnost za spoznavanje novih okusov. Pripravimo jih v smoothie maker-ju ali blender-ju. Priporočljivi pa so za vse, tako otroke kot nosečnice in telesno aktivne. Sadni smoothie napitlki, so predvsem priljubljeni pri sladokuscih in otrocih. Z njimi zaužijemo veliko hranljivih snovi, vitaminov in mineralov. Če v njih vključuimo tudi superživila, se hranljiva vrednost le teh bistveno poveča. Mnogo otrok ne mara sadja, a če jih zmiksamo v očem prijazne barvne kombinacije, se jim vaši malčki ne bodo mogli upreti.

Zelenjavni smoothie napitki so priporočljivi vsem, a sam sem zagovorniktega, da je vseeno dobro kombinirati le te s kakšno vrsto sadja, predvsem citrusi, ali drugim sadjem z močnim okusom. Navadno zelenjavni smoothie napitki nimajo ravno mamljivega okusa. Za zgostitev lahko uporabimo banano ali avokado.

Zeleni smoothie napitki so najboljši v kombinaciji s sadjem. Sam si ga po navadi prirpavim tako, da uporabim večji del zelenih živil, dodam kako superživilo, kot recimo namočena Chia semena, goji jagode ali jagode aronije, ter limonin sok ali kolobar ananasa. Če je napitek redek, ga navadno zgostim z banano, avokadom ali dodam žlico konopljinih proteinov, ki so bogat vir aminokislin, vitaminov ter omega maščob.

Smoothie makerSmoothie napitke si pripravljam sam, recepte si zmislim sam. Pri pripravi mi pomagata smoothie maker in blender. Če delam večjo količino raje uporabim blender, čeprav smoothie maker opravi svoje delo v krajšem času. Smoothie makerji so nepogrešljivi v kuhinji saj so vsestransko uporabni. Njihova uporaba namreč ni omejena le na pripravo okusnih napirtkov. Z njimi lahko pripravljamo tudi namaze, sladoled, kašice za najmlajše in še veliko drugega.

Poskusite pripraviti maso za palačinke v blenderju. Za pripravo smoothie napitkov lahko uporabite moje recete, ki jih najdete TUKAJ. Če pa potrebujete aparat za pripravo le teh, pa KLIKNITE TUKAJ!

Deli in razveseli!