Zabavni poganjalci

Ste že videli, kako malčki uživajo pri vožnji s poganjalci? To je veselo! Kar vriskajo od navdušenja in se neutrudno odrivajo od tal, da bi se premaknili naprej in še malo peljali. Poganjalci predstavljajo otrokovo prvo vozilo, zato ni nič čudnega, da jih imajo tako radi, hkrati pa to pomeni tudi, da so zelo lepo darilo za male nadobudneže.

Zabava za vašega malčka

Kdaj je čas za nakup prvega poganjalca? Ko malček dopolni eno leto, je počasi že čas za to, odvisno od tega, kakšno vozilo boste kupili. Odvisno je predvsem od tega, kako udobno lahko vaš malček na njem sedi oziroma kako stabilen je lahko na njem. Prvi poganjalci imajo navadno tudi štiri kolesa, saj tako omogočajo večjo stabilnost.

poganjalec_kiddimoto_lesen

Ko izbirate otrokovo prvo vozilo, premislite, če je že primerno za njegovo starost. Večina otrok se začne za poganjalce zanimati pri starosti malo več kot eno leto, ko že dobro stojijo oziroma delajo prve korake. Poganjalci takrat staršem tudi pridejo zelo prav, da si malček na njih malo odpočije od zanj naporne hoje. V ta namen so še posebej primerni tisti na dveh kolesih in ki so videti kot pravo kolo, le da nimajo pedal – zagotovo ste jih že videli, kako se otroci vozijo z njimi po mestu, saj so v zadnjem času postali vedno bolj priljubljeni.

Kaj naj pazim pri izbiri?

Poganjalci so igrača, a hkrati so tudi vozilo, zato morajo biti narejeni kakovostno. Pred nakupom je treba preveriti, za katero starost so primerni in premisliti, če bo vaš malček takšno vozilo že varno obvladal. Pomembna je tudi sama teža vozila ter material, iz katerega je narejen – plastika, les ali morda celo kaj drugega.

Če imate zelo majhnega otroka, so boljša izbira otroški poganjalci na štirih kolesih, saj zagotavljajo večjo stabilnost, ko se otrok vozi z njimi in se tako ne more prevrniti, hkrati pa se vozilo ne bo prevrnilo na otroka, ko bo zlezel iz njega ali se igral z njim. Ko so otroci malo večji, pa je za učenje stabilnosti in za to, da bodo nekoč samostojno znali voziti tudi pravo kolo, pomembno izbrati poganjalec na dveh kolesih, ki je odlična vaja za vožnjo s kolesom na pedala.

Poleg vsega naštetega pa je pri izbiri igrač ali vozil, na katerih otrok sedi, pomembno preveriti tudi, kakšna je največja obremenitev vozila – ta mora biti seveda manjša od teže vašega otroka, hkrati pa je dobro vzeti v zakup, da bo vaš otrok kmalu še pridobil na teži in da mu boste vsaj na začetku pri vožnji morda pomagali tudi vi ter se vsaj malo pri tem tudi naslanjali na vozilo.

Deli in razveseli!