Že poznate acai jagode?

Acai jagodeAcai jagode so vse bolj poznano ter priljubljeno super živilo pri nas, uporaba teh temno vijoličnih jagod pa je že stoletja poznana v južnoameriški tradicionalni medicini. Acai jagode namreč izhajajo iz porečja Amazonke, saj rastejo le drevesu vrste Euterpe oleraceae Martius.

To odlično super živilo je vse bolj priljubljeno tudi med znanstveniki, ki z mnogimi študijami potrjujejo nabor antioksidantov, ki jih jagode acai vsebujejo. V tem južnoameriškem plodu lahko najdete antocianine, proantocianidine, flavonoidom podobne snovi ter resveratrol, ki je poznan kot eden izmed najmočnejših antioksidantov na svetu.

AcaiObstajajo različni načini, kako lahko uživate acai jagode. Južnoameriški domačini ponavadi uživajo kar njihov sok ali svežo pulpo, pri nas pa je zelo popularen prah acai jagod, na mnogih domačih policah pa se znajdejo tudi posušene acai jagode.

Prah ali posušene jagode lahko dodamo v peciva, najpogosteje pa najdejo pot v različne smoothieje in napitke, s katerimi lahko dopolnite vašo prehrano ter okrepite telo in ga napolnite z energijo!

Deli in razveseli!